Hoe vraag ik uitstel aan voor herregistratie?

Ben je door verlof, ziekte of een andere reden niet toegekomen aan je herregistratie en heb je wel een Kwaliteitsregistratie nodig? Dan kun je beroep doen op een uitstelregeling. 
 

Image
KP_esmee weet het even niet meer

Dispensatieregeling of herintrederregeling? 

  • Heb je voldoende werkervaring opgedaan, maar wil je langer de tijd om activiteiten aan te vullen? Dan kan je beroep doen op een dispensatieregeling.
  • Lukt het niet om te voldoen aan de werkervaring en wil je langer om het portfolio aan te vullen? Dan kun je beroep doen op één van de herintrederregelingen.

Wat heb ik nodig om uitstel aan te vragen?

Wanneer uitstel wordt aangevraagd, laat je de opgedane werkervaring zien (indien van toepassing). Denk hierbij aan jaaropgaves, arbeidsovereenkomsten of bijvoorbeeld een accountantsverklaring.

Verder wordt er om een ingevuld aanvraagformulier gevraagd. Deze voeg je als extra bijlage toe aan het dossier. Er zijn twee verschillende aanvraagformulieren terug te vinden op onze website, namelijk één voor een dispensatie en één voor een herintrederregeling.

Zorg dat het portfolio up to date is! In het plan van aanpak verwerk je activiteiten die je tijdens het uitstel gaat doen, om uiteindelijk alsnog te kunnen herregistreren. Het is dan goed om te weten wat de huidige stand van zaken is van het portfolio.

Hoe vraag ik een uitstelregeling aan?

Wanneer je klaar bent om je aanvraag te doen, volg je in je digitaal portfolio de onderstaande stappen:

1. Log in via Mijn KP naar je digitaal portfolio en klik op de actieknop ‘herregistratie aanvragen’ en klik op ‘volgende’.

Image
KP_peonline_herregistratie_aanvragen

2. In het nieuwe scherm volg je de instructies en kies je bij ‘Extra voorwaarden’ de juiste regeling. 

Image
KP_herregistratie_bijlage_voorwaarden

3. Bij ‘Extra bijlagen’ kun je via de knop ‘bladeren’ het ingevulde aanvraagformulier (plan van aanpak) vanaf je computer uploaden. Hier voeg je ook het overzicht toe voor de uren werkervaring en de bijbehorende documenten (indien van toepassing).

Meer weten?

De KP-servicedesk denkt graag mee als je twijfelt over welke regeling je aan kunt vragen! Of lees meer over de uitstelregelingen: