Optometrist

Een optometrist is een paramedicus en expert die de gezondheid van je ogen kan onderzoeken en je kan helpen om problemen tijdig te signaleren. Zijn er oogklachten, klachten van verminderd zien, of is er risico is op het ontwikkelen van een oogziekte (bijvoorbeeld omdat deze in de familie voorkomt), dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de optometrist. De optometrist kan je na het onderzoek adviseren over een passende oplossing en zorgen dat jij op het juiste moment op de juiste plek bent voor de oogzorg die je nodig hebt. Optometristen vind je dicht bij huis, ze hebben meestal geen (lange) wachttijden en je kunt er zonder verwijsbrief terecht. De optometrist werkt nauw samen met de oogarts, de huisarts, de orthoptist en de opticien.

Beroepscode

De beroepscode is een kwaliteitsinstrument voor het professioneel handelen in de dagelijkse praktijk van de optmetrist. Het volgen van de beroepscode draagt op positieve wijze bij aan de beroepsuitoefening. Optometristen die zich registreren bij het Kwaliteitsregister Paramedici verklaren de beroepscode te onderschrijven. Cliënten zijn hiermee verzekerd van behandeling en begeleiding die aan kwaliteitseisen voldoet.

Regeling docent/onderzoeker

De Regeling docent/onderzoeker komt tegemoet aan docenten en onderzoekers die de wens hebben om weer de cliëntenzorg in te gaan. Deze regeling is onderdeel van de kwaliteitscriteria 2020 – 2025. Lees meer.​​

Dubbele registratie optometrist - orthoptist

Als je als optometrist tegelijkertijd (her)registreert als orthoptist, dan geldt een korting van 50% op de registratiekosten voor de tweede (her)registratie. Deze korting geldt alleen als beide aanvragen worden gemeld via deze procedure.