Oefentherapeut

Een oefentherapeut is een paramedicus en specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met de cliënt naar leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Door aanpassingen in het beweeggedrag kunnen beperkingen in het dagelijks leven verminderd of opgelost worden. Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning.

 

Beroepscode

De beroepscode is een kwaliteitsinstrument voor het professioneel handelen in de dagelijkse praktijk van de oefentherapeut. Het volgen van de beroepscode draagt op positieve wijze bij aan de beroepsuitoefening. Oefentherapeuten die zich registreren bij het Kwaliteitsregister Paramedici verklaren de beroepscode te onderschrijven. Cliënten zijn hiermee verzekerd van behandeling en begeleiding die aan kwaliteitseisen voldoet.

Aantekening ‘leefstijlcoaching’ (LC)

Diëtisten die voldoen aan de gestelde eisen kunnen een aantekening ‘leefstijlcoaching’ (LC) krijgen in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). De aantekening is in principe geldig voor 5 jaar. Herregistratie zal gevraagd worden parallel aan de kwaliteitsregistratie. Lees hier meer over de aantekening en de te volgen stappen.

Regeling docent/onderzoeker

De Regeling docent/onderzoeker komt tegemoet aan docenten en onderzoekers die de wens hebben om weer de cliëntenzorg in te gaan. Deze regeling is onderdeel van de kwaliteitscriteria 2020 – 2025. Lees meer.​​

Specialisaties oefentherapie


Kinderoefentherapeut

Oefentherapeuten kunnen een specialisatie kinderoefentherapie aanvragen. Naast de algemene eisen die voor oefentherapeuten gelden, heeft de VvOCM eisen vastgesteld voor de specialisatie kinderoefentherapeut (KOT). Je vindt de eisen hier. Wil je de specialisatie kinderoefentherapie in het KP-register aanmelden? Lees dan hier hoe dit moet. ​De criteria voor herregistratie voor de specialisatie vind je hier. Wil je meer weten over de specialisaties oefentherapie lees dan verder. Download het beroepsprofiel kinderoefentherapeut.

Psychosomatisch oefentherapeut

Oefentherapeuten kunnen een specialisatie psychosomatisch oefentherapie aanvragen. Naast de algemene eisen die voor oefentherapeuten gelden, heeft de VvOCM eisen vastgesteld voor de specialisatie psychosomatisch oefentherapeut (PSOT). Je vindt de eisen hier. Wil je de specialisatie psychosomatisch oefentherapie in het KP-register aanmelden? Lees dan hier hoe dit moet. De criteria voor herregistratie voor de specialisatie vind je hier. Wil je meer weten over de specialisaties oefentherapie lees dan verder. Download het beroepsprofiel psychosomatisch oefentherapeut.

Bekkenoefentherapeut

Oefentherapeuten kunnen een specialisatie bekkenoefentherapie aanvragen. Naast de algemene eisen die voor oefentherapeuten gelden, heeft de VvOCM eisen vastgesteld voor de specialisatie bekkenoefentherapie (BOT). Je vindt de eisen hier.​ Wil je de specialisatie bekkenoefentherapie in het KP-register aanmelden? Lees dan hier hoe dit moet. De criteria voor herregistratie voor de specialisatie vind je hier. Wil je meer weten over de specialisaties oefentherapie lees dan verder. Download het beroepsprofiel bekkenoefentherapeut.

Geriatrieoefentherapeut

Oefentherapeuten kunnen een specialisatie geriatrieoefentherapie aanvragen. Naast de algemene eisen die voor oefentherapeuten gelden, heeft de VvOCM eisen vastgesteld voor de specialisatie geriatrie-oefentherapeut (GOT). Je vindt de eisen hier. Wil je de specialisatie geriatrieoefentherapie in het KP-register aanmelden? Lees dan hier hoe dit moet. ​De eisen voor herregistratie voor de specialisatie vind je hier. Wil je meer weten over de specialisaties oefentherapie lees dan verder. Download het beroepsprofiel geriatrie-oefentherapeut.