Wat heeft het voor een invloed op je werk als je geen kwaliteitsregistratie hebt?

Meerdere zorgverzekeraars en werkgevers hebben een kwaliteitsregistratie als voorwaarde. Dan zorgt een vermelding in het Kwaliteitsregister Paramedici ervoor dat je de verleende zorg kan declareren. Andere voordelen van kwaliteitsregistratie zijn: Een digitaal portfolio waarin je eenvoudig je activiteiten en scholingen bijhoudt, ook bereikbaar via de KP-app, vijf jaar zichtbare registratie, een kennisbibliotheek die je kunt raadplegen voor al je vragen en stappenplannen, de service-desk die alle werkdagen aanwezig is om je vragen te beantwoorden, de promotiematerialen zoals een persoonlijke digitale sticker om je registratie te laten zien aan cliënten, werkgevers en collega's, geaccrediteerde bij- en nascholing die automatisch worden toegevoegd in je digitaal portfolio.

Welke gegevens zijn er openbaar zichtbaar in het kwaliteitsregister?

In het kwaliteitsregister is zichtbaar dat je kwaliteitsgeregisteerd bent en bij welke werkgever/praktijk je werkt. Deze praktijkgegevens komen uit Vektis waar je je AGB-code aanvraagt. Heb je geen AGB-code omdat je in een ziekenhuis of zorginstelling werkt, dan wordt in het kwaliteitsregister het praktijkadres getoond wat je hebt aangegeven in Mijn KP. 

Wat gebeurt het als de praktijk waar je werkt failliet gaat?

Je kwaliteitsregistratie en KP-nummer is persoonlijk en onafhankelijk van je werkgever. Je registratie blijft dus gewoon actief wanneer de praktijk waar je werkt stopt. Wel is het nodig om te laten zien dat je de 1.600 uur cliëntgebonden werkervaring hebt en minimaal 36 maanden heb gewerkt binnen vijf jaar. Dat is gelijk aan 8 uur per week, 40 weken per jaar over een periode van vijf jaar. 

Hoeveel uren werkervaring heb je gemiddeld nodig om kwaliteitsgeregistreerd te zijn en blijven?

In totaal laat je 1.600 uren cliëntgebonden werkuren zien over een periode van vijf jaar en een minimale werkperiode van 36 maanden, dus drie jaar. De 1.600 uur is gebaseerd op 8 uur per week over een periode van vijf jaar en veertig weken per jaar. Werk je bijvoorbeeld drie jaar en 16 uur per week, dan voldoe je ook aan de werkervaringseis. De 36 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn.