Kan ik een tussenjaar nemen tijdens mijn herregistratieperiode?

Ben je net afgestudeerd en wil je een tussenjaar doen, of werk je al en ga je een jaar met verlof? Dan is herregistratie gewoon haalbaar: 

Wat heb je nodig voor je werkervaring? 

Voor je werkervaring laat je 1.600 uren cliëntgebonden werkuren zien over een periode van vijf jaar, dat is gebaseerd op 8 uur per week gedurende 40 weken per jaar. Het gaat om minimaal 36 maanden werken in totaal. Werk je bijvoorbeeld 3 jaar en 16 uur per week, dan voldoe je ook aan de werkervaringseis. Er is dus genoeg ruimte om parttime te werken of een tussenjaar te nemen en voldoende uren werkervaring te behalen binnen minimaal drie jaar. 

Wat heb je nodig voor je deskundigheidsbevordering?

Voor je deskundigheid laat je 160 punten zijn binnen een periode van vijf jaar, dat zijn 32 punten per jaar. Het maakt niet uit of je deze punten behaald verspreid over deze vijf jaar of bijvoorbeeld in één jaar behaalt. Wel raden we aan om dit te verspreiden over meerdere jaren. Werken aan je deskundigheid voor kwaliteitsregistratie kost ongeveer een uur per week over een periode van vijf jaar, maar kan dus ook in een kortere periode. 

Wat als je het toch niet haalt? 

Heb je toch niet voldoende gewerkt aan je deskundigheid of niet voldoende werkervaring? Dan kun je beroep doen op een uitstelregeling. Lees meer over de dispensatieregeling en de herintredersregeling.