Wat gebeurt er als ik de 160 punten niet haal in vijf jaar?
Als je door verlof, ziekte een studie of een andere reden niet bent toegekomen aan je herregistratie en je hebt wel een kwaliteitsregistratie nodig. Dan kun je beroep doen op een uitstelregeling. Lees meer over de dispensatieregeling en de herintredersregeling.
Vaak is herregistratie gewoon haalbaar:
Wat heb je nodig voor je werkervaring?
Voor je werkervaring laat je 1.600 uren cliëntgebonden werkuren zien over een periode van vijf jaar, dat is gebaseerd op 8 uur per week gedurende 40 weken per jaar. Het gaat om minimaal 36 maanden werken in totaal. Werk je bijvoorbeeld 3 jaar en 16 uur per week, dan voldoe je ook aan de werkervaringseis. Er is dus meestal genoeg tijd om herregistratie te behalen en voldoende uren werkervaring te behalen. Dit behaal je binnen minimaal drie jaar.
Wat heb je nodig voor je deskundigheidsbevordering?
Voor je deskundigheid laat je 160 punten zijn binnen een periode van vijf jaar, dat zijn 32 punten per jaar. Het maakt niet uit of je deze punten behaald verspreid over deze vijf jaar of bijvoorbeeld in één jaar behaalt. Wel raden we aan om dit te verspreiden over meerdere jaren. Werken aan je deskundigheid voor kwaliteitsregistratie kost ongeveer een uur per week over een periode van vijf jaar, maar kan dus ook in een kortere periode.