Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Oefentherapeut
Een oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met de cliënt naar leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Door aanpassingen in het beweeggedrag kunnen beperkingen in het dagelijks leven verminderd of opgelost worden. Het doel van de behandeling door een oefentherapeut is houding- en beweeggedrag te optimaliseren. ​Oefentherapeuten zijn verenigd in de VvOCM, de vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck.

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Oefentherapeut
Beroepscode
Beroepsprofiel
Scholingsagenda

De startdatum van jouw registratie bepaalt welke kwaliteitscriteria van toepassing zijn. Er zijn standaardcriteria die voor alle paramedici gelden. Daarnaast kunnen er per beroep aanvullende eisen zijn. Zorg dus dat je de juiste versie te pakken hebt. Je kunt in het hoofdscherm van jouw digitaal portfolio ook zien welke kwaliteitscriteria voor jou gelden.​​​​
Er zijn voor oefentherapeuten specialisaties met aanvullende kwaliteitseisen. Je leest er meer over in de set kwaliteitscriteria die voor jou geldt én onderaan deze pagina.

Maar let op:
De nieuwe set kwaliteitscriteria 2020-2025 biedt veel voordelen ten opzichte van de vorige set(s). Normaal gesproken is de nieuwe set niet meteen voor iedereen van toepassing. Immers, de startdatum van de herregistratieperiode bepaalt onder welke set je valt. Is je startdatum vóór 1 juli 2020, dan geldt de set 2015-2020. Maar let op: Dat kan nu anders. Vanaf 1 juli tot en met eind 2020 kun je zélf de keuze maken of je de nieuwe activiteiten uit de nieuwste set wilt gaan gebruiken. Doe je dat, dan heb je direct de voordelen te pakken. Voor het overige blijft de voor jou geldende set ongewijzigd. We noemen dit de voorsorteervariant. In Mijn KP druk je hiervoor op de groene knop. Een keuze maken kan tot 31 december 2020.
​​
Weten of de voorsorteervariant voor jou relevant is? Check dan de pagina die hierover gaat. ​​

Regeling docent/onderzoeker
De Regeling docent/onderzoeker komt tegemoet aan docenten en onderzoekers die de wens hebben om weer de cliëntenzorg in te gaan. Deze regeling is onderdeel van de kwaliteitscriteria 2020 – 2025. Lees meer ...

Specialisaties en kwaliteitseisen
Kinderoefentherapeut
Psychosomatisch oefentherapeut
Bekkenoefentherapeut
Geriatrieoefentherapeut
Stappenplan verlopen herregistratie specialisatie
Naast de algemene eisen die voor oefentherapeuten gelden, heeft de VvOCM eisen vastgesteld voor de specialisatie Kinderoefentherapeut (KOT). Een geregistreerd kinderoefentherapeut moet aantoonbaar beschikken over een bachelordiploma (BSc) afgegeven door de Hogeschool Utrecht of de Hogeschool van Amsterdam. Of een certificaat bachelor-niveau afgegeven door de VvOCM.

De eisen voor de eerste registratie en de aanvraaginstructie vind je hier​.


Ik ben Oefentherapeut...
en wil me registreren

 Vereniging

5288e6cf-c6ec-41b4-b8a5-34d52706c240

Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
Kaap Hoorndreef 28
3563 AT UTRECHT
T 030-2625627
E info@vvocm.nl
W www.vvocm.nl