Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Ergotherapeut
​Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog/hand coördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie worden door ergotherapeuten getraind om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven leven.

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Ergotherapeut
Beroepscode
Scholingsagenda
De startdatum van de periode bepaalt welke criteria van toepassing zijn. In het hoofdscherm van het digitaal portfolio is te zien welke criteria actueel gelden voor u. Ligt de startdatum vòòr 1-7-2015, dan zijn de criteria 2010-2015 van toepassing. Ligt de startdatum na 1-7-2015, dan zijn de criteria 2015-2020 van toepassing.

 Bijzonderheden

Bijdrage ontwikkeling beroep
Specifieke deskundigheid Hand & Kind
Ergotherapie Nederland stelt als eis dat minimaal 10 punten van de 40 overige activiteiten zijn behaald uit activiteiten die bijdragen aan de ontwikkelinge van het beroep.
 
Hieronder vallen: 'Deelname aan het beroep gerelateerde commissies, platforms, (regio)bestuur van de beroepsvereniging', 'Ontwikkeling protocollen, standaarden en richtlijnen', 'Profileren beroepsgroep', 'Ontwikkeling kwaliteitsinstrumenten of zorginnovaties', 'Participatie binnen een wetenschappelijk fundamenteel of toegepast onderzoek gerelateerd aan de beroepsgroep' en 'Publiceren & presenteren'. Dit zijn allemaal 'overige activiteiten'. Een gedetaillerde beschrijving is te vinden de kwaliteitscriteria.

Ik ben Ergotherapeut...
en wil me registreren

 Vereniging

acf35cab-d229-47fd-a747-f7309e48a875

Ergotherapie Nederland
Orteliuslaan 750
3528 BB UTRECHT
T 030-2628356
E en@ergotherapie.nl
W www.ergotherapie.nl