Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Optometrist
De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts doorverwezen.​

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Optometrist
Beroepscode
Beroepsprofiel
Scholingsagenda

De startdatum van de periode bepaalt welke criteria van toepassing zijn. In het hoofdscherm van het digitaal portfolio is te zien welke criteria actueel gelden voor u. Ligt de startdatum vòòr 1-7-2015, dan zijn de criteria 2010-2015 van toepassing. Ligt de startdatum na 1-7-2015, dan zijn de criteria 2015-2020 van toepassing.


 Bijzonderheden

Dubbele registratie Optometrist-Orthoptist

ovn.jpgLandelijk Optometristenonderzoek van start!
Samen met alle Nederlandse optometristen wil de OVN via het Landelijk Optometristenonderzoek zichtbaar maken wat optometristen te bieden hebben. Ook levert het onderzoek de beroepsgroep handvatten op om de kwaliteit van de optometrie op een hoog peil te houden. Draag je optometrie een warm hart toe? Doe dan mee, attendeer optometristen op het onderzoek en maak kans op een iPad!

Geen optometrist? Ook voor jou is er wat bij te winnen!
Door  het Landelijk Optometristenonderzoek onder de aandacht te brengen van optometristen in jouw omgeving, maak jij kans op een iPad! Op de OVN-website is te lezen hoe dit in z'n werk gaat en is promotiemateriaal beschikbaar. 

Meedoen
De resultaten van het onderzoek zijn niet alleen van belang voor de beroepsgroep als geheel, maar ook voor de optometrist persoonlijk. Met de uitkomsten kan de optometrist het eigen werk en de eigen werkwijze vergelijken met die van andere optometristen. Bovendien maakt elke deelnemer kans op het winnen van een iPad.

Het onderzoek is bedoeld voor iedereen met een in Nederland geldig diploma optometrist: optometristen die geen uitnodiging ontvangen hebben, zijn dan ook van harte welkom om mee te doen en kunnen zich hier aanmelden. De OVN roept ook niet-praktiserend optometristen op om mee te doen. Dat levert namelijk ook belangrijke informatie op over de beroepsgroep. 

Het OVN-bureau is beschikbaar voor vragen via 088-0771165 of beleid@optometrie.nl.

 


Ik ben Optometrist...
en wil me registreren

 Vereniging

e47848e8-ecd8-4bfa-ab65-5c2b6a411a57