Wat betekenen de termen ‘controle’ en ‘wacht op akkoord’ achter mijn activiteiten?

Wat betekenen de termen ‘controle’ en ‘wacht op akkoord’ achter mijn activiteiten?

Wanneer je in je digitaal portfolio kijkt, zie je verschillende kopjes staan. Dit leidt soms tot verwarring, dus we leggen graag uit hoe het zit:

Status

Onder het kopje ‘Status’ zie je ‘Toegevoegd’ of ‘Wacht op akkoord’ staan:  

  • Toegevoegd

Activiteiten waar ‘Toegevoegd’ onder staat, zijn activiteiten die door de scholingsaanbieder aan je portfolio zijn toegevoegd. Ook kunnen het activiteiten zijn die je zelf, als niet-geaccrediteerde activiteit hebt toegevoegd. Deze punten worden meteen meegerekend in je totaal aantal punten.

Image
KP_peonline_toegevoegd
  • Wacht op akkoord

De activiteiten die op ‘Wacht op akkoord’ staan, worden tussentijds getoetst voordat ze definitief toegevoegd worden aan je dossier. Hiervan zijn de punten nog niet in je totaal meegerekend. Wanneer de activiteit gevalideerd wordt, tellen de punten mee. Een goedvoorbeeld hiervan is het indienen van een IPO-activiteit.

Image
KP_peonline_wachtopakkoord


Goedgekeurd

Onder het kopje ‘Goedgekeurd’ vind je de opties ‘Ja’ of ‘Controle’.

  • Ja

Alle geaccrediteerde en gevalideerde activiteiten die vooraf al goedgekeurd zijn, staan in je dossier en worden bij aanvraag van herregistratie standaard goedgekeurd.

Image
KP_peonline_goedgekeurd

 

  • Controle

Alle niet-geaccrediteerde activiteiten die je zelf aan je portfolio hebt toegevoegd, worden bekeken wanneer je herregistratie aanvraagt. Deze activiteiten worden tussentijds niet getoetst. Daarom raden we je aan om de voor jou geldende kwaliteitscriteria erbij te pakken als je een activiteit aan je digitaal portfolio toevoegt. Hier vind je terug hoeveel punten je kunt opvoeren en welke documenten nodig zijn om je deelname aan de activiteit te laten zien.

Image
KP_peonline_controle

 

Tip 1:

Check regelmatig je berichten binnen het digitaal portfolio als je een activiteit hebt die op een akkoord wacht. Mocht er namelijk een aanvullende vraag gesteld zijn door de beoordelaar, dan gebeurt dit via berichten binnen je digitaal portfolio. Daarnaast ontvang je een notificatie zodra de activiteit behandeld is, wel zo fijn om op de hoogte te zijn van de beoordeling.

Tip 2:

Zorgt een activiteit die op ‘Wacht op akkoord’ staat ervoor dat je nog (net) geen 160 punten hebt behaald? Dien de herregistratie dan gewoon in. De beoordelaar van jouw aanvraag ziet dat er een activiteit op ‘Wacht op akkoord’ staat. Deze activiteit wordt dan vervolgens meegenomen met de algehele beoordeling van je dossier.