Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Podotherapeut
Een podotherapeut is specialist op het gebied van de voet. Hij of zij behandelt niet alleen cliënten met voetklachten, maar ook mensen met klachten aan het houdings- en bewegingssysteem die voortvloeien uit een afwijkend functioneren of een afwijkende stand van de voeten. Een podotherapeut houdt zich voornamelijk bezig met het toepassen van niet-operatieve correcties aan de voeten, nagels en tenen. Podotherapeuten zijn verenigd in NVvP, de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Behandeling door een podotherapeut kan na verwijzing door een (huis)arts.

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Podotherapeut
Beroepscode
Beroepsprofiel
Scholingsagenda

​​​​De startdatum van jouw registratie bepaalt welke kwaliteitscriteria van toepassing zijn. Er zijn standaardcriteria die voor alle paramedici gelden. Daarnaast kunnen er per beroep aanvullende eisen zijn. Zorg dus dat je de juiste versie te pakken hebt. Je kunt in het hoofdscherm van jouw digitaal portfolio ook zien welke kwaliteitscriteria voor jou gelden.​​​

Maar let op:
De nieuwe set kwaliteitscriteria 2020-2025 biedt veel voordelen ten opzichte van de vorige set(s). Normaal gesproken is de nieuwe set niet meteen voor iedereen van toepassing. Immers, de startdatum van de herregistratieperiode bepaalt onder welke set je valt. Is je startdatum vóór 1 juli 2020, dan geldt de set 2015-2020. Maar let op: Dat kan nu anders. Vanaf 1 juli tot en met eind 2020 kun je zélf de keuze maken of je de nieuwe activiteiten uit de nieuwste set wilt gaan gebruiken. Doe je dat, dan heb je direct de voordelen te pakken. Voor het overige blijft de voor jou geldende set ongewijzigd. We noemen dit de voorsorteervariant. In Mijn KP druk je hiervoor op de groene knop. Een keuze maken kan tot 31 december 2020.

In dit overzicht zie je de verschillen en overeenkomsten tussen de set 2015-2020, de set 2020-2025 en de voorsorteervariant per beroepsvereniging​.
​​
Weten of de voorsorteervariant voor jou relevant is? Check dan de pagina die hierover gaat. ​​

Regeling docent/onderzoeker
De Regeling docent/onderzoeker komt tegemoet aan docenten en onderzoekers die de wens hebben om weer de cliëntenzorg in te gaan. Deze regeling is onderdeel van de kwaliteitscriteria 2020 – 2025. Lees meer ...

Visitiatie en praktijkkeurmerk
IPO en Professioneel leidinggeven


Ik ben Podotherapeut...
en wil me registreren

 Vereniging

9b485778-8609-4440-bfe8-671717aec5c8

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
Laapersveld 71
1213 VB HILVERSUM
T 035-6246388
E secretariaat@podotherapie.nl
W www.podotherapie.nl