Stappenplannen

Aanmelden specialisatie ergotherapie

Het aanmelden van een specialisatie (kinder-ergotherapeut of hand-ergotherapeut) verloopt via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Een kwaliteitsregistratie als ergotherapeut is hiervoor een voorwaarde. Bekijk hiervoor de stappen.

Aanmelden specialisatie oefentherapie

Het aanmelden van een specialisatie, (bekkenoefentherapeut, psychosomatische oefentherapie, kinderoefentherapie  of geriatrieoefentherapeut) verloopt via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Een kwaliteitsregistratie als oefentherapeut is hiervoor een voorwaarde. Bekijk hiervoor de stappen.

Herregistratie aanvragen voor een specialisatie

Herregistratie voor een specialisatie vraag je net als je herregistratie voor je hoofdberoep aan via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Wanneer je specialisatie geregistreerd staat bij KP, kun je (geaccrediteerde) activiteiten die specifiek gericht zijn op de specialisatie, vanuit het account van je hoofdberoep overnemen. Je kunt dus activiteiten uit het portfolio van je hoofdberoep gebruiken voor de herregistratie van een specialisatie. We adviseren om activiteiten altijd toe te voegen in het account voor je hoofdberoep. Activiteiten die gericht zijn op de specialisatie kunnen vervolgens vanuit het account van de specialisatie worden overgenomen uit het hoofdberoep account. Volg daarvoor de volgende stappen:

Aanmelden specialisatie MBB'er

Het aanmelden van een specialisatie (AP echografie en Mammografie en MRI) verloopt via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Een kwaliteitsregistratie als ergotherapeut is hiervoor een voorwaarde. Bekijk hiervoor de stappen:

Invullen digitaal portfolio

Via de onderstaande stappen kun je activiteiten toevoegen in je digitaal portfolio en de status van je activiteiten  checken via het hoofdscherm.

Uitstel aanvragen herregistratie

Log in via Mijn KP naar je digitaal portfolio en klik op de actieknop ‘herregistratie aanvragen’ en klik op ‘volgende’. In het nieuwe scherm volg je de instructies en kies je bij ‘Extra voorwaarden’ de juiste regeling. Bij ‘Extra bijlagen’ kun je via de knop ‘bladeren’ het ingevulde aanvraagformulier (plan van aanpak) vanaf je computer uploaden. Hier voeg je ook het overzicht toe voor de uren werkervaring en de bijbehorende documenten (indien van toepassing).

Instructie koppelen KP-app aan je account

Om de KP-app te kunnen gebruiken, moet je deze eenmalig koppelen aan je account. Dit kan met je telefoon of tablet en je internetbrowser of met behulp van een tweede apparaat. Via dit apparaat (mobiel of tablet): 1.Open je internetbrowser om in te loggen op je account. 2. Open je digitaal portfolio in Mijn KP 3. Open de pagina Mijn gegevens 4. Klik op ‘Apparaat koppelen’ op deze pagina verschijnt nu een QR-code. 5. Klik op de QR-code en kies voor openen met de KP-app. Via een tweede apparaat: 1.Gebruik een tweede apparaat (PC, tablet of mobiel) om in te loggen op je account. 2. Open je digitaal portfolio in Mijn KP 3. Open de pagina Mijn gegevens 4. Klik op ‘Apparaat koppelen’ op deze pagina verschijnt nu een QR-code. 5. Klik in de KP-app op ‘Scannen” en scan de QR-code met je camera.

Hoe werk ik met de KP-app? Bekijk de 5 stappen!

Met de KP-app op zak wordt je portfolio bijhouden een eitje. Scan documenten en hou je portfolio bij. Waar je maar wilt!  Kwaliteitsregistratie wordt een makkie met deze 5 tips.