Stappenplannen

Aanmelden specialisatie ergotherapie

Het aanmelden van een specialisatie (kinderergotherapeut, handergotherapeut of ouderenergotherapeut) verloopt via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Een kwaliteitsregistratie als ergotherapeut is hiervoor een voorwaarde. Bekijk hiervoor de stappen.

Aanmelden specialisatie oefentherapie

Het aanmelden van een specialisatie, (bekkenoefentherapeut, psychosomatische oefentherapie, kinderoefentherapie  of geriatrieoefentherapeut) verloopt via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Een kwaliteitsregistratie als oefentherapeut is hiervoor een voorwaarde. Bekijk hiervoor de stappen.

Herregistratie aanvragen voor een specialisatie

Herregistratie voor een specialisatie vraag je net als je herregistratie voor je hoofdberoep aan via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Wanneer je specialisatie geregistreerd staat bij KP, kun je (geaccrediteerde) activiteiten die specifiek gericht zijn op de specialisatie, vanuit het account van je hoofdberoep overnemen. Je kunt dus activiteiten uit het portfolio van je hoofdberoep gebruiken voor de herregistratie van een specialisatie. We adviseren om activiteiten altijd toe te voegen in het account voor je hoofdberoep. Activiteiten die gericht zijn op de specialisatie kunnen vervolgens vanuit het account van de specialisatie worden overgenomen uit het hoofdberoep account. Volg daarvoor de volgende stappen:

Aanmelden specialisatie MBB'er

Het aanmelden van een specialisatie (AP echografie en Mammografie en MRI) verloopt via het digitaal portfolio (via Mijn KP). Een kwaliteitsregistratie als ergotherapeut is hiervoor een voorwaarde. Bekijk hiervoor de stappen:

Invullen digitaal portfolio

Via de onderstaande stappen kun je activiteiten toevoegen in je digitaal portfolio en de status van je activiteiten  checken via het hoofdscherm.

Uitstel aanvragen herregistratie

Log in via Mijn KP naar je digitaal portfolio en klik op de actieknop ‘herregistratie aanvragen’ en klik op ‘volgende’. In het nieuwe scherm volg je de instructies en kies je bij ‘Extra voorwaarden’ de juiste regeling. Bij ‘Extra bijlagen’ kun je via de knop ‘bladeren’ het ingevulde aanvraagformulier (plan van aanpak) vanaf je computer uploaden. Hier voeg je ook het overzicht toe voor de uren werkervaring en de bijbehorende documenten (indien van toepassing).

Instructie koppelen KP-app aan je account

Om de KP-app te kunnen gebruiken, moet je deze eenmalig koppelen aan je account. Dit kan met je telefoon of tablet en je internetbrowser of met behulp van een tweede apparaat. Via dit apparaat (mobiel of tablet): 1.Open je internetbrowser om in te loggen op je account. 2. Open je digitaal portfolio in Mijn KP 3. Open de pagina Mijn gegevens 4. Klik op ‘Apparaat koppelen’ op deze pagina verschijnt nu een QR-code. 5. Klik op de QR-code en kies voor openen met de KP-app. Via een tweede apparaat: 1.Gebruik een tweede apparaat (PC, tablet of mobiel) om in te loggen op je account. 2. Open je digitaal portfolio in Mijn KP 3. Open de pagina Mijn gegevens 4. Klik op ‘Apparaat koppelen’ op deze pagina verschijnt nu een QR-code. 5. Klik in de KP-app op ‘Scannen” en scan de QR-code met je camera.

Hoe werk ik met de KP-app? Bekijk de 5 stappen!

Met de KP-app op zak wordt je portfolio bijhouden een eitje. Scan documenten en hou je portfolio bij. Waar je maar wilt!  Kwaliteitsregistratie wordt een makkie met deze 5 tips.

Uitschrijven bij KP

Als je je wilt uitschrijven kan dat. Hou er hierbij rekening mee dat de kosten van registratie of herregistratie voor je huidige periode niet worden terugbetaald. We adviseren je om je niet uit te schrijven. Wanneer je ingeschreven blijft zonder herregistratie aan te vragen, maak je namelijk géén kosten en behoudt je je KP nummer. Dan verval je in een diplomaregistratie en heb je nog steeds toegang tot Mijn KP en tot je digitaal portfolio. Wanneer je je wel uitschrijft en op een later moment opnieuw wilt registeren doe je dit door middel van een herintrederregeling. Hiervoor betaal je wel kosten en daarnaast kosten voor het activeren van je digitaal portfolio. Wil je je toch uitschrijven dan kan dat door een e-mail of bericht te sturen o.v.v. dat je je wilt uitschrijven met je KP nummer, voor welk register je je wilt uitschrijven en kort de reden.

Aanpassen praktijkadres in kwaliteitsregister

In het kwaliteitsregister wordt bij het praktijkadres het bezoekadres getoond wat in Vektis staat als je een AGB-code hebt. Wanneer je dit wil aanpassen, gaat dat dus via Vektis. Heb je geen AGB-code? Dan staan bij het praktijkadres, de werkgevergegevens die je hebt ingevuld in Mijn KP. Aanpassen kan door in te loggen via onze site. 

IPO fase 1 uitvoeren in je digitaal portfolio

Open je digitaal portfolio via Mijn KP en klik op de button onder 'Digitaal portfolio'. Klik op 'Vragenlijst Feedback' en op de button '+ Nieuwe vragenlijsten'. Selecteer een vragenlijst en klik op ‘Volgende’. Uitnodigingen versturen: Periode aanvullen, bericht naar wens aanpassen, klik op ‘Volgende’. Klik op ‘Toevoegen persoon’ en vul minimaal 3 zorgprofessionals en/of 10 cliënten aan. Heb je voldoende deelnemers toegevoegd? Klik op ‘Volgende’ om de vragenlijsten te verzenden. Controleer en klik op ‘Verstuur’. Binnen 30 minuten zijn de vragenlijsten verstuurd. Je ontvangt een e-mail met de zelfreflectielijst, vul je deze in. (De zelfreflectielijst is dan ook in je digitaal portfolio te vinden bij ‘Vragenlijst feedback'. Klik onder ‘mijn vragenlijsten’ op de bovenste lijst. Op het volgende scherm klik je op ‘Invullen eigen enquête’.) Bekijk de feedback door naar ‘Vragenlijsten Feedback’ te gaan. Kies voor de bovenste vragenlijst en vervolgens door ‘Feedback rapport ’ te openen. Bekijk de resultaten en download via het PDF icoontje. In de rapportage zie je je persoonlijke invoer afgezet tegen de ontvangen feedback én per competentie. Maak ook een keuze op welk vlak je je vooral wilt ontwikkelen. Ga naar ‘Toevoegen activiteit’, vul een datum en kies bij ‘activiteit’, ‘IPO fase 1’. Invullen analyse naar aanleiding van het feedback en verstuur (of doe dit door het ingevulde format IPO fase 1 'overzicht ontwikkelbehoefte' bij te voegen). Je activiteit wordt gecontroleerd door het KP-team.

IPO fase 2 uitvoeren in je digitaal portfolio

Log in op je digitaal portfolio via Mijn KP en klik op de button onder 'Digitaal portfolio' Klik in je digitaal portfolio op 'Toevoegen activiteit' kies activiteit 'IPO fase 2'  Vul je SMART doelen in en verstuur of doe dit door het ingevulde format 'IPO fase 2 Ontwikkelplan' bij te voegen en versturen. Ga naar de scholingsagenda voor het eventueel zoeken van passende scholingen, je kunt hierbij filteren op competentie.  ​