Vraag nu accreditatie aan voor een Journal club

Het lezen en beoordelen van wetenschappelijke literatuur hoort bij het werk van een paramedicus. In een journal club kun je samen met collega’s literatuur bespreken en nadenken over praktische toepassingen voor je eigen handelen of de beroepspraktijk.

Je deelname aan een journal club kun je als activiteit opvoeren in je digitaal portfolio. Voor het lezen van één artikel krijg je één punt. Voor het lezen van twee artikelen, krijg je twee punten, etc. Voor je deelname aan een bijeenkomst krijg je één punt per uur. Heb je de rol van reviewer, dan krijg je ook nog twee 2 punten voor de voorbereiding van de bijeenkomst.

Hoe wordt Journal club beoordeeld? 

Voor het beoordelen van de bijeenkomsten vraagt de beoordelaar het verslag van de bijeenkomst op. In de kwaliteitscriteria kun je lezen welke punten in het verslag genoteerd moeten worden. Om de administratieve lasten te verminderen, kun je sinds 1 juli 2020 als groep accreditatie aan te vragen. Wel zo handig.

Accreditatie aanvragen voor Journal club

Eén persoon vraagt de accreditatie aan en zorgt ervoor dat de verslagen en presentie van de deelnemers worden toegevoegd. Aan het einde van het jaar worden de bijeenkomsten beoordeeld en worden de punten toegevoegd aan het digitaal portfolio van de deelnemers. De accreditatie is een jaar geldig en kan op elk gewenst moment ingaan. Er zijn wel kosten aan verbonden omdat de verslagen worden beoordeeld door een vakinhoudelijke beoordelaar.

Het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) beoordeelt ook de kwaliteit van diverse bij- en nascholingen. Het accreditatiebureau ADAP is dé plek voor scholingsaanbieders om accreditatie aan te vragen voor hun scholingen. Vakinhoudelijke - en onderwijsbeoordelaars beoordelen de activiteit en vervolgens wordt bepaald hoeveel punten deelnemers ontvangen. Eén van de voordelen voor de geregistreerden is dat de punten na deelname automatisch in hun digitaal portfolio worden opgenomen.

Meer weten?

Lees meer over de activiteit Journal club in de kwaliteitscriteria van jouw beroepsgroep. Wil je meer weten over de accreditatie ga dan naar de website van het accreditatiebureau ADAP. Je kunt je vraag ook mailen naar info@accreditatie.nu of bellen naar 030-2315749