Over IPO: praktisch hulpmiddel voor paramedisch handelen

​Door te werken aan je paramedisch handelen kun je waarde toevoegen in de praktijk, voor jouw cliënt. Door IPO te doen vraag je aan anderen feedback en kijk je naar je eigen paramedisch handelen. Wist je dat het invullen van de eigen enquête voor IPO fase 1 maar vijf minuten kost? 

IPO is dé manier waarop je werkt aan je paramedisch handelen

Een handige manier waarmee je je paramedisch handelen kunt verbeteren, is door hier op steeds dezelfde manier naar te kijken en op te reflecteren; Wanneer je jezelf regelmatig dezelfde vragen stelt en deze ook aan een collega, cliënt of verwijzer stelt. Zo kun je zien of je paramedisch handelen is veranderd in vergelijking met daarvoor.

Dit doe je door :

  • Een vragenlijst te versturen vanuit je digitaal portfolio. Hierbij kies je voor een grote of een kleinere vragenlijst.
  • Daaruit komen ontwikkeldoelen, waarmee je kunt werken aan het verbeteren van je paramedisch handelen, je professionaliteit, communicatie en samenwerking. Ook kun je er mee werken aan de competenties kennis en wetenschap, maatschappelijk handelen en organisatie. Hieraan werk je door het doen van scholingen of activiteiten.
  • De competenties kies je zelf én hebben allemaal invloed op de kwaliteit van een paramedicus. De inhoud van de zorg staat hierbij voorop.

Gaat het nu alleen maar om het proces en niet meer om de inhoud, dus het resultaat? Het draait bij IPO om de kwaliteit van de paramedicus, daarbij zijn processen nodig maar geen doel op zich. IPO is een middel om inzicht te krijgen hoe je als persoon en professional ontwikkelt.

Bekijk het waarom van IPO en alle voordelen ervan op een rij.