KP start een proef met de ‘KP-check’

Een klein groepje paramedici kan binnenkort een gratis KP-check aanvragen. Het KP-team checkt dan de voortgang van hun activiteiten en scholingen. Deelnemers ontvangen groen licht waarmee ze ruim op tijd kunnen herregistreren of persoonlijk advies. Hiermee kunnen zij hun digitaal portfolio up-to-date maken. In de proef staat de kwaliteitsbeleving rondom herregistratie van paramedici centraal. Binnenkort krijgen de deelnemers bericht en kunnen ze later dit jaar de KP-check aanvragen.

Hoe werkt de KP-check?

Paramedici uit de startgroep ontvangen in april een e-mail met uitleg over de KP-check. Als zij de KP-check willen aanvragen, krijgen ze eerst de tijd om hun digitaal portfolio te updaten. Hiervoor ontvangen ze tips en tricks.   

Wie doen er mee?

We starten met de KP-check bij huidtherapeuten, MBB’ers en optometristen met een geldige kwaliteitsregistratie tot en met 2025.

Wat gebeurt er na de proef?

Als de ervaringen met de KP-check positief zijn, gaan we in 2024 de KP-check aanbieden aan paramedici in dezelfde drie beroepsgroepen die in 2026 herregistreren. Daarna aan álle beroepsgroepen. De beslissing hiervoor nemen we in maart 2024. Iedereen die mee kan doen, ontvangt vanzelf bericht.

Meerwaarde van de KP-check

We willen weten of de KP-check meerwaarde heeft voor de deelnemers. Deelnemers van de proef ontvangen daarom vooraf aan de KP-check een vragenlijst, erna en tot slot ná afronding van hun herregistratie. Op basis van de resultaten hiervan voeren we verbeterpunten door.

Ontvang jij ook een e-mail om deel te nemen, pak dan die kans en doe mee met de KP-check!