Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Orthoptist
De orthoptist is een paramedicus, werkzaam binnen het vakgebied van de oogheelkunde. Naast oogartsen, optometristen en contactlensspecialisten nemen orthoptisten een eigen, zelfstandige plaats in binnen een specifiek deel van de oogzorg.

De orthoptist onderzoekt het gezichtsvermogen, de samenwerking tussen beide ogen en de oogmotoriek. De orthoptist spoort afwijkingen en de gevolgen daarvan op, zoals scheelzien al of niet gepaard gaand met dubbelzien en het luie oog.​

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Orthoptist
Beroepscode
Beroepsprofiel
Scholingsagenda

De startdatum van de periode bepaalt welke criteria van toepassing zijn. In het hoofdscherm van het digitaal portfolio is te zien welke criteria actueel gelden voor u. Ligt de startdatum vòòr 1-7-2015, dan zijn de criteria 2010-2015 van toepassing. Ligt de startdatum na 1-7-2015, dan zijn de criteria 2015-2020 van toepassing.


 Bijzonderheden

Dubbele registratie Orthoptist-Optometrist

Voor orthoptisten en optometristen die zich tegelijkertijd (her)registeren bij het Kwaliteitsregister Paramedici, geldt dat er een korting van 50% wordt gegeven voor de tweede gelijktijdige (her)registratie. Dit kan alleen als beide aanvragen worden gemeld via onderstaande procedure.


Ik ben Orthoptist...
en wil me registreren

 Vereniging

9926d4be-fe2d-482a-8303-0ffc77134570

Nederlandse Vereniging van Orthoptisten
Postbus 8578
3503 RN UTRECHT
E info@orthoptie.nl
W www.orthoptie.nl