Resultaten KP-check proef

Tot nu toe hebben ruim 100 paramedici de KP-check aangevraagd voor hun herregistratie in 2025. 73% van de aanvragers was -zeer- tevreden en zeggen bijvoorbeeld: "Dit moet KP aan alle paramedici aanbieden!" Momenteel is de KP-check beschikbaar voor optometristen, huidtherapeuten en MBB'ers. 

Hoe werkt de KP-check?

Paramedici uit de startgroep ontvingen in april een aankondigingsmail met uitleg over de KP-check. Als zij de KP-check willen aanvragen, krijgen ze eerst de tijd om hun digitaal portfolio te updaten. Hiervoor ontvangen ze tips en tricks. Bij 'groen licht' zijn hun activiteiten goedgekeurd en hoeven zij alleen nog hun werkervaring toe te voegen bij het aanvragen van herregistratie. 

Wie doen er mee?

De KP-check is in april dit jaar gestart bij huidtherapeuten, MBB’ers en optometristen met een geldige kwaliteitsregistratie tot en met 2025. Mogelijk wordt dit later uitgebreid naar andere beroepsgroepen. Daarover volgend voorjaar meer.

Wat gebeurt er na de proef?

Als de ervaringen met de KP-check positief zijn, gaan we in 2024 de KP-check aanbieden aan paramedici in dezelfde drie beroepsgroepen die in 2026 herregistreren. Daarna aan álle beroepsgroepen. De beslissing hiervoor nemen we in het voorjaar van 2024. Iedereen die mee kan doen, ontvangt vanzelf bericht.

Meerwaarde van de KP-check

We willen weten of de KP-check meerwaarde heeft voor de deelnemers. Deelnemers van de proef ontvingen daarom vooraf aan de KP-check een vragenlijst, een vragenlijst erna en na de afronding van hun herregistratie ontvangen ze een laatste vragenlijst. Op basis van de resultaten hiervan voeren we verbeterpunten door.