Voortgangsregeling IPO

De voortgangsregeling IPO is speciaal voor huidtherapeuten en podotherapeuten* die herregistreren en het niet redden om fase drie en vier van IPO af te ronden voor hun herregistratie. 

*Voor podotherapeuten is dit alleen van toepassing wanneer de vorige periode startte binnen de periode 2015-2020. 
Image
Banner IPO fasen

IPO voortgangsregeling voor huidtherapeuten en podotherapeuten

Zowel huidtherapeuten als podotherapeuten lieten (voor podotherapeuten alleen binnen de set 2015-2020) álle IPO fasen zien om te kunnen herregistreren. Hierdoor ontstond soms tijdsgebrek bij IPO fase drie en vier. Dat gebeurde wanneer zij korter dan een jaar voor de einde aan hun periode fase drie en vier wilden starten. Tussen fase twee en en vier zit minimaal 12 maanden, waardoor ze niet meer konden voldoen aan deze beroepsspecifieke eis voor het doen van alle vier fasen.  

In 2019 is daarom de overgangsregeling gestart waarmee herregistratie met alleen IPO fase één en twee wel mogelijk is als zij in de volgende periode, IPO fase drie en vier laten zien.

Hoe werkt de voortgangsregeling? 

Geldt de regeling voor jou en kun je door tijdsnood niet fase drie en vier binnen deze periode afmaken en heb je wel fase één en twee gedaan? Vraag dan op de reguliere manier herregistratie aan en het KP-team zorgt er dan voor dat de regeling voor je geldt. In de volgende periode maak je dan de cyclus (fase 3 en 4 hiervan) af. 

Let op:  Ben je huidtherapeut? Dan laat je daarnaast ook een nieuwe IPO cyclus zien (fase 1-4) in de volgende periode.

Bekijk IPO in de criteria voor huidtherapeuten en bekijk IPO in de criteria voor podotherapeuten. 

Heb je andere vragen over IPO? Bekijk dan ook de veelgestelde vragen hierover óf neem contact op met de servicedesk door een bericht te sturen.