De kwaliteitscriteria 2025–2030 hebben betrekking op:
Werkervaring:
- ≥ 1.600 uur werkervaring per vijf jaar, behaald in ten minste 36 maanden.
Deskundigheidsbevordering:
- ≥ 160 punten deskundigheidsbevordering totaal in een registratieperiode.
Aanvullende criteria voor de beroepsgroep:
In de set 2025-2030 zijn beroepsspecifieke criteria voor de diëtetiek opgenomen. Met deze criteria hebben we een stevige kwaliteitsbasis – geborgd in het Kwaliteitsregister - die bijdraagt aan een onderscheidende positie van de diëtist als dé expert op het gebied van voedingszorg in de 1e, 2e en 3e lijn. Nu én in de toekomst.
- Eén van de criteria is dat je 40 punten haalt uit ‘Overige activiteiten’. Voor diëtisten geldt dat zij van de 40 punten minimaal 10 punten behalen uit de activiteiten die bijdragen aan je maatschappelijke verantwoordelijkheid om de kwaliteit van het vak op peil te houden. Hieronder vallen de volgende deskundigheidsbevorderende activiteiten:
- Begeleiden van studenten en herintreders
- Begeleiden en/of beoordelen van een afstudeeropdracht
- Meten en verbeteren van behandelresultaten en cliëntervaringen (prem/prom)
- Participatie binnen wetenschappelijk onderzoek
- Opzetten van en deelnemen aan (inter) professionele samenwerking
- Daarnaast haal je 40 punten uit deelname aan geaccrediteerde activiteiten. Voor diëtisten geldt dat zij van de 40 punten minimaal 10 punten behalen uit geaccrediteerde activiteiten over ethiek/beroepscode en dossiervoering. De punten worden behaald op beide thema’s, met 2 of meer punten per thema.