Implementeren van ontwikkelingen in de praktijk
Image

Wat is het
Op een projectmatige wijze implementeren van ontwikkelingen in de praktijk. Bij deze ontwikkelingen kun je denken aan het in praktijk brengen van richtlijnen of protocollen. Of het kan gaan om de vertaalslag van thema’s op het gebied van bijvoorbeeld technologie, innovatie of duurzaamheid naar de eigen praktijk/ instelling. Ook aan een project over vermindering van administratieve lasten op de werkvloer kan worden gedacht. Het project heeft als doel om een aantoonbare verandering teweeg te brengen en heeft een duidelijk start- en eindpunt.
Punten
- 5 punten per implementatie.
Laten zien
- Situatiebeschrijving voor- én na het in praktijk brengen van de gekozen ontwikkeling. Uit je beschrijving blijkt dat er gebruik is gemaakt van een project- of implementatieplan. Vul dit aan met een korte reflectie.
Denk aan
- Het vertalen van een bestaande of recent ontwikkelde richtlijn naar praktische werkinstructies of protocollen voor de eigen praktijk.
- Het vertalen en invoeren van nieuwe duurzame zorginnovaties in de praktijk.
- Verduurzamen van de eigen praktijk door bijvoorbeeld aan te sluiten bij de doelen/afspraken van Green Deal Duurzame Zorg.
- Implementeren van keuzehulpen en dashboarding in gedeelde besluitvorming.
- Het invoeren van nieuwe zorginnovaties/technologie in de praktijk, zoals:
- domotica;
- robotica;
- wearables;
- digital reality;
- digitale zorg;
- datagedreven zorg;
- zorg op afstand;
- of andere innovatieve technieken.
- Een project om administratieve lasten in de praktijk te verminderen.
- Een project waarbij innovatie een aantoonbare verandering brengt.
Denk niet aan
- Metingen voorafgaand of gericht op het in praktijk brengen van nieuwe ontwikkelingen. Zie hiervoor ‘Meten en verbeteren van behandelresultaten en cliëntervaringen’.
- Het ontwikkelen van nieuwe standaarden, richtlijnen en kwaliteitsinstrumenten voor (inter)nationaal gebruik óf deelname aan commentaarronde van richtlijnen. Zie hiervoor ‘Nieuwe ontwikkelingen in de zorg’.
- Een methodisch overleg met betrekking tot het eigen handelen. Zie hiervoor ‘Intercollegiaal overleg’.
- Het ontwikkelen van kwaliteitsbeleid door het opstellen van een kwaliteitsjaarplan. Zie hiervoor ‘Ontwikkeling en uitvoering van kwaliteitsbeleid’.
Format
Competentie
Kennis & wetenschap / Professionaliteit / Organisatie.