VOORBEELDEN: Meten van behandelresultaten en klantervaringen

Meten van klantervaringen

Een logopedist zet ieder jaar de PREM uit waarmee hij de patiëntervaring in zijn praktijk meet. De logopedist analyseert de resultaten, stelt verbeterpunten op en legt het hele proces vast in een verslag. De logopedist krijgt hiervoor ieder jaar dat het gehele proces wordt doorlopen (inclusief het opstellen van het verslag) 10 punten. De logopedist voegt de rapportage toe aan het digitaal portfolio.

Meten van behandelresultaten

Een logopedist laat alle patiënten (en eventueel hun partners) met een dysartrie als gevolg van de ziekte van Parkinson een ROMP-vragenlijst invullen. Dat doet zij/hij aan het begin én aan het einde van het behandeltraject zodat het resultaat van de behandeling vastgesteld kan worden. De logopedist meet hiermee de ervaren effectiviteit van de behandeling door middel van een Patient Reported Outcome Measurement (PROM). Aan de hand van de uitkomst stelt de logopedist verbeterpunten op en voert deze uit.

Meten van klantervaringen meerdere logopedisten

Tien medewerkers van een logopediepraktijk zetten ieder jaar vragenlijsten uit waarmee zij de patiëntervaring in de praktijk meten. Drie medewerkers van de praktijk analyseren de resultaten, stellen verbeterpunten op en leggen het hele proces vast in een verslag. Het doorlopen van het gehele proces levert 10 punten op. Deze punten worden naar rato verdeeld onder de logopedisten die een actieve bijdrage hebben geleverd aan de analyse en het verslag.