Accreditatie aanvragen voor Intercollegiaal overleg en Journal club
Het aanvragen van accreditatie voor intercollegiaal overleg, intercollegiaal overleg binnen kwaliteitskring of een journal club verloopt in PE-online, het systeem voor accreditatie en registratie. Hiervoor is een 'opleider/scholingsaanbieder' account nodig.
Klik hier om een account aan te maken en autorisatie aan te vragen in
PE-online. Na het aanmaken van je account en de autorisatie kun je de accreditatie aanvragen:
- Log in op het opleidersaccount in PE-online
- Klik op 'Accreditatieaanvraag indienen'.
- Volg de routing van de aanvraag.
Aanvragen voor intercollegiaal overleg lopen per kalenderjaar* en dienen voor 1 april van het betreffende jaar ingediend te zijn.
Aanvragen voor journal club lopen per jaar en hoeven dus niet voor een bepaalde datum ingediend te worden.
Nadat de aanvraag is ingediend en is beoordeeld, wordt er een voorlopige accreditatie verleend. Als de gegevens niet compleet zijn of er is verdere informatie nodig, dan ontvang je hierover via het systeem bericht.
Gedurende het jaar vinden er bijeenkomsten plaats. Na elke bijeenkomst voegt de aanvrager de presentie en verslagen toe. Lees meer bij de tab Presentie & Notulen.
Aan het eind van het jaar voegt de aanvrager in de accreditatieaanvraag alle benodigde documenten toe. Er vindt dan een definitieve beoordeling plaats. Bij goedkeuring wordt de presentie definitief gemaakt en worden de punten bijgeschreven in de digitaal portfolio's van de deelnemers
* sommige groepen zijn door de setting gebonden aan een schooljaar. Aanvraag voor een schooljaar dienen voor 1 december van het lopende jaar te zijn ingediend.
Kosten
De kosten voor de aanvraag van accreditatie van intercollegiaal overleg of journal club bedraagt € 51,- per jaar*.
*Voor NVLF leden geldt een aparte regeling. Raadpleeg de vereniging voor informatie
KP wordt niet gesponsord!
Dit past niet bij onze status als onafhankelijk kwaliteitsregister. KP is gericht op de continuïteit en de financiering van onze kerntaken is robuust en toekomstbestendig.
Voor KP, waaronder mede begrepen de labels ADAP en KLP, is er géén ruimte en evenmin een noodzaak om zich door een derde partij te laten sponsoren. Dit betekent bijvoorbeeld dat KP events niet - bijvoorbeeld door commerciële deelnemers aan een marktplein of iets dergelijks - worden gesponsord.
Het gaat hierbij om sponsoring direct of indirect door commerciële bedrijven of vergelijkbare instellingen.
Onder sponsoring wordt niet verstaan het aanvragen en verkrijgen van subsidies van niet commerciële subsidievertrekkers, zoals bijvoorbeeld maar hiertoe niet beperkt ZonMW of het ministerie van VWS. Evenmin wordt onder sponsoring verstaan het kosteloos accrediteren van verenigingstrainingen van de bij KP aangesloten beroepsgroepen.
Omgekeerd brengt het sponsorbeleid van KP met zich mee dat KP niet derde partijen zal sponsoren of aan deze derde partijen voordelen zal toekennen. Dit is ons KP standpunt over sponsoring en dit brengt met zich mee dat wij verder géén sponsorbeleid hebben en dat wij niet aanhaken bij een willekeurige code omtrent sponsoring.
KP wordt niet gesponsord en sponsort niet!
Presentie & Notulen
Als er accreditatie is verleend, dan dient de presentie van de deelnemers en verslagen te worden toegevoegd. De presentie en de documenten voegt de aanvrager toe nadat er een bijeenkomst is geweest. Er kan alleen presentie worden toegekend binnen de periode waarover de accreditatie is verleend.
Klik op het onderstaand document voor een instructie om de presentie toe te voegen:
Klik op het onderstaande document voor een instructie om de verslagen van de bijeenkomsten toe te voegen:
Instructie documenten toevoegen aan accreditatieaanvraag
Aanvullende informatie over intercollegiaal overleg
Naast een aanwezigheidslijst, is het voor het Kwaliteitsregister Paramedici van belang dat de notulen de weergave van het onderdeel ‘deelname aan intercollegiaal overleg’ toont. Dit is het gedeelte dat in aanmerking komt voor punten op het gebied van deskundigheidsbevordering. Omdat veel methodieken gebruikmaken van stappen, is een simpele manier om een notulen op te stellen deze stappen als kapstok te gebruiken voor de notulen. Per stap geef je kernachtig de belangrijkste punten/conclusies/adviezen weer. De lezer moet kunnen vaststellen dat het overleg voldoet zonder bij het overleg aanwezig te zijn geweest.