Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Nieuws

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
19-06-2020
Nascholing via een online omgeving

Bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen. Zeker in het ge​val van aanbieders van nascholing die bijeenkomsten de afgelopen tijd moesten annuleren of verplaatsen. Naast een aantal versoepelingen en speciale regelingen die ADAP inmiddels heeft ontwikkeld spraken wij regelmatig aanbieders die scholingen noodgedwongen via een online omgeving moesten aanbieden. Het lijkt erop dat deze online nascholingen voorlopig nog even blijven bestaan en daarom willen wij het voor aanbieders van nascholing makkelijker maken om dit te communiceren naar deelnemende professionals. 

Bij het type "Nascholing met (fysieke) bijeenkomsten" werd er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat dit nascholingen op een fysieke locatie waren. In deze nieuwe situatie gaan we ervan uit dat nascholingen niet alleen op een fysieke locatie kunnen worden gegeven, maar ook volledig via een online omgeving óf een combinatie waarbij een deel van de deelnemers op de fysieke locatie aanwezig is en een deel de scholing online volgt. De vorm van scholing wijzigt, de inhoud blijft bestaan. ​

Scholingsaanbieders krijgen vanaf 22-06-2020 de mogelijkheid om aan te geven dat een nascholing (ook) op afstand te volgen is. Dit kan voor iedere uitvoering binnen een accreditatieaanvraag apart ingesteld worden. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld een nascholing in augustus 2020 online plaats te laten vinden en vervolgens een herhaling van deze nascholing in november 2020 op een fysieke locatie door te laten gaan, eventueel met de mogelijkheid voor deelnemers om deze herhaling ook online te volgen.  

Wanneer de aanbieder van nascholing een nieuwe uitvoering toevoegt aan een accreditatieaanvraag dan wordt nu ook de vraag "Deze scholing is ook op afstand te volgen" getoond. Door middel van een vinkje kan de aanbieder aangeven dat deze scholing online te volgen is. 

Op het moment dat een aanbieder aangeeft dat een nascholing (ook) online gegeven wordt dan zal dit ook zichtbaar zijn in de scholingsagenda. Zowel in de agenda als in het detailscherm van de scholing wordt dan een icoontje in de vorm van een camera weergegeven. Wanneer een scholing zowel op een fysieke locatie wordt gegeven als online, dan zal in de agenda het icoontje verschijnen naast de locatie. Professionals die in de nascholingsagenda zoeken kunnen door met de muis op het icoontje te gaan staan zien dat de scholing ook op afstand te volgen is.Deel dit artikel