Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Nieuws

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
10-05-2018
Berichtgeving Nu.nl

​Recentelijk is er op nu.nl een bericht gepubliceerd over beroepsregisters en persoonsgegeven. Hierin wordt ook het KP genoemd. In het bericht wordt een verouderde situatie geschetst.

Zoals in het bericht wordt aangegeven is er in 2017 getest. Het KP is continu aan het kijken hoe wij gegevens beveiligd kunnen houden en werken daarmee nauw samen met onze softwareleveranciers. De geschetste situatie in het bericht betreft dan ook een verouderde situatie. Elke melding nemen wij serieus en er zijn onderwijl er daarom al diverse maatregelen genomen. Zo zijn de parameters in het te raadplegen register al enige tijd aangepast en is bijvoorbeeld zoeken op geboortedatum en geslacht niet meer mogelijk. Privé adresgegevens zijn nimmer onderdeel geweest van de zoekopties.

Het KP is momenteel ook in het kader van de AVG met een professionele partij bezig om waar nodig serieus aan slag met het verder actualiseren van de standaarden. 

Mocht u vragen hebben over hoe het KP omgaat met je gegevens of heb je andere vragen hieromtrent, dan zien wij deze graag tegemoet: info@kwaliteitsregisterparamedici.nlDeel dit artikel