Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Diëtist
Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte. Een diëtist behandelt cliënten met een op maat gemaakt voedings- of dieetadvies. Uitgangspunt is dat een bepaald eetpatroon (dieet) de lichamelijke gezondheid bevordert. Een diëtist(e) heeft ook kennis van gedrag rondom voeding en kan de cliënt begeleiden en motiveren bij het volgen van het dieet.​ De diëtisten zijn verenigd in de NVD, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. De diëtist is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat men op eigen initiatief bij de diëtist terecht kan. Ook is het mogelijk door een huisarts verwezen te worden. 

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Diëtist
Beroepscode
Beroepsprofiel
Scholingsagenda

De startdatum van jouw registratie bepaalt welke kwaliteitscriteria van toepassing zijn. Er zijn standaardcriteria die voor alle paramedici gelden. Daarnaast kunnen er per beroep aanvullende eisen zijn. Zorg dus dat je de juiste versie te pakken hebt. Je kunt in het hoofdscherm van jouw digitaal portfolio ook zien welke kwaliteitscriteria voor jou gelden.​​

Maar let op:
De nieuwe set kwaliteitscriteria 2020-2025 biedt veel voordelen ten opzichte van de vorige set(s). Normaal gesproken is de nieuwe set niet meteen voor iedereen van toepassing. Immers, de startdatum van de herregistratieperiode bepaalt onder welke set je valt. Is je startdatum vóór 1 juli 2020, dan geldt de set 2015-2020. Maar let op: Dat kan nu anders. Vanaf 1 juli tot en met eind 2020 kun je zélf de keuze maken of je de nieuwe activiteiten uit de nieuwste set wilt gaan gebruiken. Doe je dat, dan heb je direct de voordelen te pakken. Voor het overige blijft de voor jou geldende set ongewijzigd. We noemen dit de voorsorteervariant. In Mijn KP druk je hiervoor op de groene knop. Een keuze maken kan tot 31 december 2020.

​In dit overzicht zie je de verschillen en overeenkomsten tussen de set 2015-2020, de set 2020-2025 en de voorsorteervariant per beroepsvereniging. 
​​
Weten of de voorsorteervariant voor jou relevant is? Check dan de pagina die hierover gaat. ​​​​

Regeling docent/onderzoeker
De Regeling docent/onderzoeker komt tegemoet aan docenten en onderzoekers die de wens hebben om weer de cliëntenzorg in te gaan. Deze regeling is onderdeel van de kwaliteitscriteria 2020 – 2025. Lees meer ...

Ik ben Diëtist...
en wil me registreren

 Vereniging

973d88aa-aa35-47b4-a5f9-51ed9c79fca6

Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Gooimeer 4 -15
1411 DC NAARDEN
T 030-6346222
E bureau@nvdietist.nl
W www.nvdietist.nl