Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksVeelgestelde vragen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Snelmenu

 Veelgestelde vragen

Eerste registratie
Digitaal portfolio
Herregistratie
Dispensatie-herintrederregeling
Inloggen
IPO
Hoe kan ik mij voor het eerst registreren?
Heeft u nog geen registratie en wilt u zich voor het eerst registreren? Klik dan op beroep waarvoor u zich wilt registreren en maak een account aan via de knop ‘Ik ben <beroep> en wil me registreren’. Nadat u een account heeft aangemaakt ontvangt u per e-mail informatie en een link waarmee u de eerste registratie kunt aanvragen. U leest meer over de registratie via ‘Registratie & herregistratie’.
Wat is een gewaarmerkte kopie?
Om fraude met diploma’s uit te kunnen sluiten, wordt bij inschrijving gevraagd naar een gewaarmerkte kopie van het diploma. Er kan geen kopie van de gewaarmerkte kopie van het diploma worden ingestuurd. Met de waarmerk wordt gecontroleerd of de officiële instantie het originele diploma heeft gezien. Informatie over het gewaarmerkte kopie en voorbeelden vindt via onderstaand document. Klik op de link.

Gewaarmerkte kopie van een diploma.pdf

Tegenwoordig geven de meeste opleidingen, al een gewaarmerkte kopie mee bij het originele diploma. Heeft u geen gewaarmerkte kopie van het diploma ontvangen dan kunt u uw diploma laten waarmerken.

Dit kan bij:

 • Het opleidingsinstituut, meestal gratis.
 • Bij het Kwaliteitsregister Paramedici. U kunt op woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur en op donderdagochtend tussen 10.30 en 12.30 langskomen bij ons op het kantoor aan de Catharijnesingel 73 te Utrecht. U neemt mee:
  1) het originele diploma
  2) een kopie van het diploma
  3) een geldig ID-bewijs (paspoort of rijbewijs) 
  Houdt u rekening met eventuele feestdagen. Kosteloos.
 • Een notaris. Bij een notaris kunnen de kosten variëren.
 • Een beperkt aantal gemeenten. Het meerendeel van de gemeenten zijn gestopt met waarmerken. Enkele gemeenten bieden deze service nog aan. Het is raadzaam om van te voren contact op te nemen met de gemeente.
Kan ik mij ook registreren met een buitenlands diploma?
Indien u een diploma heeft behaald in het buitenland dan is een registratie mogelijk als in u in bezit bent van een verklaring van vakbekwaamheid of erkenning van beroepskwalificaties.

Als u bent afgestudeerd buiten Nederland  na 1-12-1997 dan volstaat een kopie (geen origineel) de door de minister van VWS afgegeven verklaring inzake uw vakbekwaamheid.

Als u bent afgestudeerd buiten Nederland  voor 1-12-1997 dan volstaat een kopie (geen origineel) van de beschikking van de minister van VWS op grond waarvan u in Nederland het beroep mocht uitoefenen of de beroepstitel mocht voeren.

Zie voor meer informatie www.bigregister.nl (www.bigregister.nl/registratie/meteenbuitenlandsdiploma/)